Ideje za startupe: Dječji Webmail

Nedavno mi je sinulo da imam cijeli niz ideja za pokretanje startupa koje neću nikad realizirati, pa sam odlučio pokrenuti novu “rubriku”: ideje za startupe. Neke od tih ideja će biti vrlo kratke i osnovne, a neke će biti detaljnije razrađene, kako budem imao vremena i volje.

Na prvu ideju me inspirirao ovaj post na Slashdotu, a ona je u osnovi vrlo jednostavna: napraviti Web mail aplikaciju — u stilu Gmaila — ali sa sučeljem usmjerenim isključivo na potrebe i specifičnosti djece kao korisnika.

10 thoughts on “Ideje za startupe: Dječji Webmail”

 1. I onda im prodavat dječje igračke s amazona i uzimati proviziju. Briljantno!!!

  Target marketing za djecu, is there anything easier?

 2. Ne, stvarno, ima nečega u ovoj ideji. Djeca sve više koriste internet. Evo, Plan B je izbacio statistike ovaj mjesec. 85% djece u HR od 6 do 10 godina ima net. Od njih čak 86% koristi internet svaki dan.

  74% djece između 11 i 13 godina ima komp. 54% njih ima internet. 58% posto njih svakodnevno surfa netom. Kad bi se našao netko dovoljno podao, ovo bi mogao iskoristiti. Idem ja sad, moram neki khm… posao obaviti…

 3. nije lose … a i sto kaze nemessis djeca su najbolja publika za targetirati 😉 ono tipa tata kupi mi, tata kupi mi … 😉

 4. Već napravljeno i bit će predstavljeno s novim izdanjem CD Učilice početkom listopada 🙂
  Problem koji se pojavljuje kod e-maila jest mogućnost krivotvorenja identiteta i izloženost online predatorima. Ono što roditelji žele jest sigurna zajednica i mehanizam komunikacije, da je poznato tko je tu tko. Ono što djeca žele jest komunikacija s vršnjacima (prvenstveno IM/e-mail, te chat) bez nekakvog stalnog zavirivanja roditelja u mail ili iritantnih Big Brother mehanizama.
  Iskustvo pomaže da se to dvoje spoji, tako da je usluga i upotrebljiva i sigurna.

 5. Iz slicnog razloga solidno se da zaraditi na websiteovima za djecu tipa sa flash igrama ppc reklame. Sta djeca znaju sta je ppc reklama. Najpopularnija igra je “clik our ads”, stoga djeco igrajte :). Ista stvar je i ovdje sa ovom idejom 😉

 6. Ideja je odlicna, no kako i Vatroslav kaze – prvo se treba pobrinuti za sigurnost djece, pa kad to bude na dovoljno sigurnom nivou onda cemo svi skupa lakse spavati…

 7. ili… google napravi skin za gmail! briljantno, zar ne?
  ili… greasemonkey skripta/skin! ha! jos jedna briljantna stvar… ah, danas me ide
  no, da ne bi ispalo da sam samo sarkastican, predlazem i servis gdje djeca mogu stavljati svoje fotografije (fina industrija sa fotomontazama! ha!)

 8. @ scpAFC ne treba na sve gledati tako crno

  Ideja je dobra ako se dobro odradi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *