Neopjevani heroji

Kao što već i vrapci znaju (barem oni vrapci koji se bave Web aplikacijama), prošlog tjedna održana je konferencija Web.Start koju je organizirala udruga Initium. Nećemo ovdje trošiti puno riječi na opisivanje kako je to izgledalo — o tome više možete vidjeti i pročitati ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje, ali recimo da ste pogriješili ako niste bili, a iole vas zanimaju Web aplikacije i startupi — no moramo spomenuti one bez kojih ove konferencije ne bi bilo, a kamoli da bi postigla ovakav uspjeh.

Na sajtu konferencije jasno je vidljivo koji su sve sponzori, partneri i medijski pokrovitelji značajno doprinijeli održavanju i uspjehu Web.Starta, dok se ljudi koji su organizaciju iznijeli na vlastitim plećima tek gdjegdje spomenu usput. Stoga je ovaj post najmanja moguća zahvala njihovom radu i trudu.

  • Ivan Brezak Brkan je praktički samostalno držao tri ugla konferencije, organiziravši neprocjenjivi PR i marketing koji je rezultirao vidljivošću u medijima o kakvoj smo dosad mogli samo sanjati. Pored toga pronašao je izvrstan catering s dobrom cijenom, a da ne govorimo o tome da je i osigurao da službeni fotograf konferencije bude osoba koju je francuski magazin Photo proglasio najboljim amaterskim fotografom na svijetu. A naravno tu je i vrlo zanimljivo predavanje koje je održao.
  • U nekoliko navrata smo dobili upozorenje da nam se na listi predavača isto ime potkralo dvaput, no nije riječ o greški: imamo veliku sreću da nam se u ekipi nalaze čak dva Tomislava Cara. Prvi je napravio važan posao koordinirajući startupe kojima smo pružili priliku da se predstave tijekom konferencije, dok je drugi zaslužan za besprijekorno funkcioniranje deska, organiziravši naše šarmantne hostese (Ivanu, Teu, Petru, Kosjenku, Jasminu i Anteu) i suvereno im vladajući tijekom cijele konferencije. Naravno, svaki je održao i po jedno zanimljivo predavanje.
  • Grigor Ćorić je također odradio lavovski dio posla komunicirajući sa sponzorima, dok je Mario Curavić pripremio i održavao Web aplikaciju koju smo koristili prilikom registracije korisnika.
  • Također još moram spomenuti pomoćnog fotografa Josipa Posaveca, zatim Sanju Tuđu koja je doprinijela u brojnim sitnim ali neizbježnim poslovima, te Anu Radovčić i Justina Barnesa koji su se odlično snašli kao službeni domaćini našim inozemnim gostima. A kao last but definitely not least tu je Nikola Kapraljević koji je vlastoručno pridržavao još poneki ugao konferencije — vozeći goste od i do zračne luke, vodeći goste i općenito pomažući u svakom aspektu konferencije.

Hvala svima!

3 thoughts on “Neopjevani heroji”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>